Tänk hållbart – demontera din bil hos oss

Miljövänlig bildemontering

Vi följer lagar och regler för att erbjuda miljövänlig demontering av bilar. En extra trygghet för dig som kund är att vi är medlemmar i Sveriges Bilåtervinnares Riksförbund

Alla delar tas tillvara på bästa möjliga sätt

Eklunds bildelslager är en garant för hållbar bildemontering. När du demonterar din bil hos oss kan du vara säker på att vi tar hand om vätskor och material som är skadliga för miljön likväl som att bildelar återvinns på bästa möjliga miljövänliga sätt för att dessutom kunna återanvändas. Det är långsiktigt hållbart.

Vi har kunder från hela Västergötland och kan mot en bärgningskostnad hämta din bil i Jönköping, Göteborg, Trollhättan och Uddevalla likväl som i Skövde.

För att skrota din bil hos behöver du överlämna fordonet tillsammans med senast utfärdade registreringsbevis samt visa legitimation. När bilen är demonterad säkerställer vi att den tas bort ur Transportstyrelsens bilregister.

Åtta steg för att demontera din bil

  • Bilen dräneras på vätskor som motorolja, växellådsolja, glykol, spolarvätska och bränsle. Vätskorna samlas upp i slutna kärl för vidare miljöbehandling.
  • Batteriet tas ur bilen och skickas för upparbetning.
  • Hjulen monteras av, fälg och däck (som innehåller HA-oljor) separeras.
  • Tungmetallerna bly och kvicksilver samt freon hanteras separat och skickas för miljöbehandling.
  • Allt glas tas ur karossen och skickas för återanvändning.
  • Karossen pressas ihop för att kunna transporteras på ett effektivt sätt.
  • Karossen fragmenteras (slås sönder i en kvarn och separeras i olika fraktioner).
  • De olika metallerna levereras till smältverk för återanvändning.

Kan du inte lämna bilen själv – skriv fullmakt

Har du inte möjlighet att lämna in din bil för demontering på egen hand finns möjlighet att ta hjälp av ett ombud. Då måste dock en fullmakt fyllas i och lämnas in till oss.

Ska vi komma och hämta bilen – skriv intyg

Om du ska få din bil hämtad av oss behöver du skriva och lämna in ett intyg tillsammans med registreringsbeviset.

Vi betalar ut ersättning för fordonet

Till alla som väljer att demontera bilen på Eklunds bildelslager betalar vi ut en ersättning, tidigare kallad skrotningspremie. Vi betalar ut 100 kr för kompletta bilar utan katalysator och 500 kr för kompletta bilar med katalysator. Du får också tillbaka resterande fordonsskatt.

Inlämning av din bil kan ske mellan klockan 07:00 – 17:00 på vardagar. Vi kan även hämta din bil mot en bärgningskostnad.

Däckverkstad

På vår däckverkstad får du den hjälp du behöver, när du behöver den. Oavsett om det handlar om att köpa nytt, begagnat, hjulskifte eller balansering. Självklart erbjuder vi även förvaring på däckhotell.

Vilken bildel behöver du?
Så arbetar vi för hållbarhet
Garantier
Hur kan vi hjälpa dig?