Vi investerar i miljön, i oss själva och i framtiden

Det finns för närvarande inga krav i branschen på att däckverkstäder ska ha egen vattenrening. Inte heller är det många företag som faktiskt har det. Just därför känns det viktigt för oss på Eklunds bildelslager att ligga i framkant och i allt vi gör visa att vi är allvarliga med vårt starka miljöfokus.

– Det är ett sätt att utmärka oss. Det är ovanligt i branschen att det utgående vattnet, som lämnar verkstaden renas men vi vill vara ett företag som gör mer än det som förväntas, säger vice VD Linnea Eklund Lorentzon.

Vattenreningsmetoden vi investerat i är baserad på hållbarhetsprincipen. Återanvändningen av restprodukter är miljöanpassad och behandlingen efterliknar naturliga processer. Reningsprocessen sträcker sig över tre steg och omfattar löpande rening av det vatten som kommer från vår däcktvätt.

Genom att investera i modern teknik och ett eget vattenreningssystem till vår däckverkstad kommer vi ännu längre i arbetet med vårt övergripande hållbarhetsfokus för verksamheten.

– Vi är första företaget ut i Skövde Kommun och det är vi stolta över. Att värna om miljön handlar inte bara om att göra det som förväntas, det handlar om att göra mer, anser Linnea Eklund Lorentzon.