Vi som jobbar på Eklunds: Säg hej till Joakim Johansson!

Hur länge har du jobbat på Eklunds?
Jag är faktiskt inne på min andra vända här! Första gången var jag anställd mellan 2005 och 2015, innan jag studerade lite annat i två år. Sedan 2017 är jag tillbaka på Eklunds på heltid – och här tänker jag stanna.

Vad var det du studerade?
Ett mål för mig i livet är att ha studerat på högskola någon gång och 2015 kände jag att det var dags. Då studerade jag på en yrkeshögskola till CNC-operatör. Efteråt provade jag att jobba som det ett tag, men det kändes inte helt som min grej riktigt. Kristian Grevåker gav mig ett erbjudande om att komma tillbaka till Eklunds och då blev valet enkelt. Dock tror jag det är bra att ta ett break ibland och se andra saker.

Vad gjorde du innan du började på Eklunds 2005?
I grund och botten är jag bilmekaniker och det har jag jobbat som lite grann. Jag stod också ett tag på monteringslinan på Volvo och som alla andra från Tibro har jag jobbat inom möbelindustrin.

Varför började du på Eklunds?
I den vevan stod jag på monteringslinan på Volvo, och just då massanställde de folk. Men det innebar att vi fick jobba ett par veckor innan vi fick gå hem, då takterna gick ner. Jag tröttnade på att jobba på det sättet och samtidigt lade Eklund ut en annons. Dag ringde upp mig och på den vägen var det.

Vad innebär din roll i dag?
Min roll är säljare på bildelsavdelningen. Vi är ett gäng på sex stycken där vi alla har olika primära ansvarsområden. Dels svarar vi i telefon och på alla frågor och förfrågningar vi får på olika sätt, dels sköter vi butiken. Det är mycket kundkontakt, då vi vill hjälpa alla som ringer på absolut bästa sätt. Min specialitet är att hitta delar som är svåra att hitta. Med tanke på alla mina år i branschen kan jag leta på ett annat sätt än vad många nyare anställda kan. Har man jobbat i snart tjugo år finns det en del kontakter att prata med!

Vad är den största skillnaden på din nuvarande roll och din tidigare?
Kundkontakten, helt klart. Förr om åren tyckte jag det var jobbigt på ett annat sätt med kundkontakt, då blev jag nästan lite mättad på det. Men sedan jag började som säljare här har det hänt väldigt mycket med min personliga utveckling på det sociala planet. I grunden är jag introvert och väldigt tyst och lugn, det är bra att kunna utmana sig själv då och då.

Eklunds, vad är det bästa med att jobba just här?
I all sin enkelhet är det en väldigt bra arbetsplats. Mina kollegor är fantastiska och vi har väldigt kul tillsammans. Sedan tycker jag att det är högt i tak, oavsett vem det är som pratar. Vi kan ta upp jobbiga saker med cheferna utan att det blir några problem, alla har respekt för varandra. Eklunds är en firma som är på framåtmarsch och vi arbetar med viktiga frågor. Det vi gör här är riktigt bra för framtiden och vi är stolta över att jobba med det som vi gör.

Fordonsintresset, har det alltid funnits där?
Det ligger i blodet! Farsan har alltid skruvat med bilar och det har varit en naturlig del av mitt liv sedan barnsben. Han tävlade även i en hel del biltävlingar förr. Jag har visserligen inte testat att köra några race själv, men jag har varit med och byggt några sådana bilar åt en före detta kollega.

Vad gör du på fritiden när du inte jobbar?
Jag är småbarnsförälder, så det är vad jag gör! Det är klart att familjen är viktigast och tar upp mest tid för mig, men under den utbildningen som jag gjorde skaffade jag mig två småmaskiner som jag grejar med lite hemma. Sedan har jag även en bil som jag har byggt, men det får betraktas som ett mer vilande intresse. Bilen kommer jag börja greja mer med när barnen blivit äldre.