Så återvinner du din bil hos oss

Eklunds är expert på hållbar bildemontering. Det innebär att du kan vara säker på att ditt fordon och dess delar återvinns enligt lagar och regler.

Du får 500 kr i ersättning för fordonet

När du väljer att demontera bilen hos oss får du ersättning, tidigare kallad skrotningspremie. Vi betalar 500 kr för kompletta bilar med katalysator. Du får också tillbaka resterande fordonsskatt.

Fyra enkla steg för att återvinna din bil

  1. Lämna din bil hos oss, vi har öppet alla vardagar, klockan 07.00-17.00.
  2. Samtidigt som du överlämnar fordonet ska du också lämna in del 2, den gula delen, på senast utfärdade registreringsbevis och visa din legitimation.
  3. Vi betalar 500 kr i ersättning för din bil.
  4. När bilen är demonterad säkerställer vi att den tas bort ur Transportstyrelsens bilregister.

Kan du inte lämna bilen själv – skriv fullmakt

Har du inte möjlighet att lämna in din bil för demontering på egen hand finns möjlighet att ta hjälp av ett ombud. Då måste dock en fullmakt fyllas i och lämnas in till oss. I övrigt gäller samma steg som ovan.

Ska vi komma och hämta bilen – skriv intyg

Om du ska få din bil hämtad av oss behöver du skriva och lämna in ett intyg tillsammans med registreringsbeviset. Ta kontakt med oss så bestämmer vi när och hur hämtning ska ske.

Vi betalar ut ersättning för fordonet

Till alla som väljer att demontera bilen på Eklunds bildelslager betalar vi ut en ersättning, tidigare kallad skrotningspremie. Vi betalar ut 100 kr för kompletta bilar utan katalysator och 500 kr för kompletta bilar med katalysator. Du får också tillbaka resterande fordonsskatt.

Inlämning av din bil kan ske mellan klockan 07:00 – 17:00 på vardagar. Vi kan även hämta din bil mot en bärgningskostnad.

Däckverkstad

På vår däckverkstad får du den hjälp du behöver, när du behöver den. Oavsett om det handlar om att köpa nytt, begagnat, hjulskifte eller balansering. Självklart erbjuder vi även förvaring på däckhotell.

Vilken bildel behöver du?
Så arbetar vi för hållbarhet
Garantier
Hur kan vi hjälpa dig?