Cookies och sekretesspolicy

Vi värnar om din integritet. Du ska kunna känna dig trygg när du besöker vår webbplats eller anförtror oss dina personuppgifter. Därför har vi upprättat den här policyn. Den utgår från gällande dataskyddslagstiftning och förtydligar hur vi jobbar för att ta tillvara dina rättigheter och din integritet.


Cookies

En cookie (kakfil) är en liten textfil som sparas på din dator eller mobila enhet och hämtas därifrån vid senare besök på den aktuella webbplatsen. Det finns två typer av cookie. Den ena typen, som kallas för permanent cookie, sparar en fil som ligger kvar på besökarens dator. Den andra typen kallas tillfälliga cookies (sessionscookies). Under tiden en besökare är inne på en webbsida, lagras den temporärt i besökarens dators minne. Sessioncookies försvinner när du stänger din webbläsare.

På vår webbplats används cookies från tredje part för att föra statistik över antalet användare och vilka sidor de besöker. Vi samlar in uppgifter om var användarna befinner sig geografiskt, vilken webbläsare som används etc. för att löpande kunna anpassa och förbättra vårt innehåll. Till detta använder vi oss av tjänsten Google Analytics. De cookies som används är både permanenta och tillfälliga cookies. Dessa permanenta cookies sparas som filer på din dator eller mobila enhet och raderas automatiskt efter ett visst antal månader (antalet kan variera men som max sparas de i 24 månader), men de förnyas efter varje besök. Vi använder inte cookies för att lagra personuppgifter eller för att sprida dessa till tredje part.

Du kan radera cookies från din dator eller mobila enhet via webbläsaren. För instruktioner om hur du hanterar och raderar cookies, gå till alternativet "Hjälp" i din webbläsare. Du kan välja att avaktivera cookies eller få en avisering varje gång en ny cookie skickas till din dator eller mobila enhet.

Personuppgifter

När du kontaktar oss på Eklunds via något av våra formulär på webbplatsen eller via e-post och klickar på ”Skicka”, ger du automatiskt ditt godkännande (samtycke) till att vi lagrar dina personuppgifter*. Kom ihåg att du har rätt att begära att uppgifterna om dig raderas, kompletteras eller rättas.

*Personuppgifter är uppgifter som på ett eller annat sätt kan kopplas till din person. Det kan vara uppgifter som ditt namn eller ditt personnummer, men även uppgifter som till exempel ditt telefonnummer. Även bilder är en form av personuppgift, om du tydligt kan urskiljas på bilden.

Sociala medier

Om du använder sociala medier såsom Facebook, för att komma i kontakt med oss, så överförs informationen samt personuppgifter alltid till tredje part (företaget/organisationen som driver det sociala mediet). För din egen skull rekommenderar vi dig att inte skicka känslig information till oss via sociala medier.

Länkar

Vår webbplats kan innehålla länkar till andra webbplatser som vi inte har kontroll över. Vi ansvarar inte för sekretesskyddet eller innehållet på dessa webbplatser, utan vi tillhandahåller dessa länkar för att göra det enklare för våra besökare att tex söka bildelar eller hitta annan relevant information.

Läs Eklunds GDPR policy (PDF)


Om du har några frågor om hur vi använder cookies eller hur vi behandlar dina personuppgifter, är du välkommen att kontakta oss:

Eklunds Bildelslager AB
Våmb Larsgården
541 33 Skövde

E-post: info@eklunds.se
Telefon: 0500 - 41 38 45