Möt Göran Thunberg – vår nya säljare i teamet

Göran Thunberg är en del av Eklunds Bildelslager sedan årsskiftet 2022/2023. En riktig säljveteran med drygt 30 år i branschen i bagaget. Dessutom med både bilar, musik och vin som sidointresse.

”Det var dags för lite ordning och reda i tillvaron och Eklunds kändes som det perfekta valet”, säger han.

Hej Göran – välkommen till oss! Hur kommer det sig att du sökte dig hit?
Jag kommer senast från ett arbete som verkstadskoordinator för en mc-firma. Där var jag i två år och det kändes som det enda jag gjorde där var att försöka få ordning, utan resultat. Varenda liten del fick jag leta efter och till slut sa min kropp ifrån. Tack vare att jag träffade Kristian, som är försäljningschef här, för några år sedan i ett kurssammanhang kom jag åter i kontakt med Eklunds och såg att de utlyste tjänster. Sedan gick allt väldigt snabbt.

Vad sysslade du med innan du arbetade på mc-firman?
Åren 1990 till 2010 var jag butikssäljare i dåvarande Expertkedjan med en specialinriktning på foto och bild. När jag slutade där för drygt 13 år sedan sökte jag mig istället till bilbranschen, med viljan att vilja sälja mer och större. Där stannade jag sedan i tio år.

Vad är det med försäljning som du tycker är så roligt?
Att få träffa människor och göra dem nöjda. Det är en tillfredsställelse.

Hur kommer det sig att du har ett intresse för fordonsbranschen?
Det har hängt med länge, från början sedan pappa skruvade hemma på gården. När jag blev gammal nog började jag skruva själv och ta mig fram med egna fordon den vägen, för att hålla nere kostnader och själv lära sig hur det fungerar. Jag lägger ingen tid på att skruva på fritiden längre, men jag skulle gärna köpa mig en cab igen för att ha att åka i. Jag älskar att köra bil och gör det gärna längre sträckor. När vi semestrar i Europa, jag och min familj, föredrar jag att göra det i förarsätet.

Hur ser en vanlig arbetsdag ut?
Jag spenderar mycket tid ute i butiken och tar emot kunder, vilket gör mina arbetsdagar väldigt omväxlande. Många av mina kollegor sitter och räknar på de jobb som kommer in beställningsvägen och plockar ihop delar till det, så jag tar lite extra ansvar för butiken. Jag har ju ”lite” erfarenhet av det sedan tidigare… haha.

Vad är det bästa med Eklunds Bildelslager?
Efter ett halvår här trivs jag fantastiskt bra. Det är ett gäng goa kollegor och allt är ordnat och på plats. Det finns en struktur och det uppskattar jag. Jag bytte hit för att det var dags för lite ordning och reda i tillvaron och det här blev det perfekta valet.

Vad gör du helst när du inte arbetar?
Jag har ett stort musikintresse. Förr, innan barnen kom, drev jag försäljning av musikprylar på fritiden. Nu för tiden åker jag mest på mässor och träffar kompisar och lyssnar och förmedlar kunskap tillsammans. Samtidigt älskar jag vin och mat. Jag reser gärna ut i Europa för att besöka olika vingårdar.

Vilket är ditt favoritvin och vad serverar du helst för mat till det?
Att bara välja ett är ju oerhört svårt. Men en av mina favoritdruvor, som dessutom passar fint en sommardag på altanen, är ett vitt Riesling från Moseldalen i Tyskland. Där har vi varit flera gånger och hämtat hem sådant vin med personliga etiketter. Till det serverar jag helst fisk.