Möt Christoffer ”Kitte” Kjellgren

För åtta år sedan började Christoffer ”Kitte” Kjellgren hos oss på Eklunds. Idag är han en av våra lastbilschaufförer som reser land och rike runt för att bärga de fordon som vi återvinner och demonterar. Utan Kitte hade vår verksamhet inte rullat!

Hur kommer det sig att du började hos oss på Eklunds?
Jag arbetade som bärgare i Örebro förut, men ville söka mig mer häråt för att jobba. Så en dag när jag var ute på jobb kom det fram en gammal klasskompis som vid den tidpunkten jobbade här och berättade om Eklunds. En kort tid senare var jag anställd!

Vart härstammar ditt fordonsintresse från?
På gymnasiet studerade jag idrott med inriktning fotboll så det kom senare. Jag jobbade ett tag på Rusta efter studenten och sedan kom jag via kompisar in på en halvårsutbildning i att köra lastbil. Då fick jag alla behörigheter som krävdes och jobb direkt vid avslutad utbildning.

Hur ser en vanlig arbetsdag ut för dig?
Ingen dag är den andra lik eftersom jag åker runt till så många olika ställen. Jag reser med min biltransport, alltså en bil med tillhörande släp, som jag sedan åker runt och lastar ett gäng fordon på. Det är alltså bilar som ska tas till vår verkstad för att demonteras och återvinnas. Mitt område sträcker sig ungefär upp till Arvika och ner till Värnamo, så på en dag kan jag besöka tillexempel både Bankeryd, Habo och Hjo.

Vad är det bästa med Eklunds Bildelslager?
Hela företaget. Det är stort, mycket folk och vi har roligt tillsammans. Jag är ju inte så himla mycket på jobbet eftersom jag mest reser runt, men jag känner mig precis lika mycket med i gänget ändå.

Vad gör du helst när du inte jobbar?
Då umgås jag med min sambo och hennes barn hemma i Hjo.