Vi är mottagare av utmärkelsen Årets hjulklapp!

”För det stora engagemanget i miljö, kvalitet och systematiskt förbättringsarbete”, så lyder en del av den motivering som M Sverige presenterade för oss då vi fick motta utmärkelsen ”Årets Hjulklapp”. Ett pris vi på Eklunds är mycket stolta över, som erkänner det vi varje dag arbetar efter att uppnå. Hållbarhet!

M Sverige Skaraborg är en organisation som agerar lokalt för att lyfta trafikfrågor i städerna. Varje år delas priset ”Årets hjulklapp” ut till ett företag som under det gågna året har arbetat med organisationens hjärtefrågor: trafiksäkerhet, mobilitet, bilekonomi eller miljö.

Vi på Eklunds Bildelslager är väldigt glada över att vara årets mottagare av utmärkelsen. Vårt arbete kretsar konstant kring hållbarhetsfrågor och vi arbetar främst för en bättre framtid. Att det arbetet så fint uppmärksammas är ett viktigt erkännande för oss som vi är väldigt glada för.

Onsdagen den 7 december besökte 20 representanter från M Sverige oss på vår anläggning för rundvandring och prisutdelning.

”Vi presenterade vårt företag och fick svara på många intressanta frågor. Det var flera representanter som var imponerade av vår anläggning och det vi gör, vilket kändes extra roligt. Det var en supertrevlig kväll!”, säger vice vd Linnea Eklund Lorentzon.

Motiveringen för priset löd:

”För ett förtjänstfullt arbete med att målmedvetet utveckla bilskroten sedan 1948 till ett modernt, digitaliserat och hållbart företag med bildelsåtervinning och kundnöjdhet i fokus.

För det stora engagemanget i miljö, kvalitet och systematiskt förbättringsarbete. Eklunds bildelslager arbetar för att bidra till Agenda 2030 och de globala målen samt för att vara en inkluderande arbetsplats som främjar mångfald och social hållbarhet.

Företaget stödjer samhällsbärande funktioner såsom polis, räddningstjänst, Försvarsmakten och gymnasieskolor med fordon för utbildning. Med hög målsättning, god serviceanda och genom att använda miljövänlig teknik och moderna metoder i att leverera återbrukade delar, erhålls nöjda kunder från när och fjärran.”

I dagsläget återvinner vi hela 95 procent av bilen och vi på Eklunds ser fram emot att arbeta lika hårt och fokuserat mot en hållbar framtid även under nästa år.

Återvinning ligger precis rätt i tiden!