Vi som jobbar på Eklunds: Säg hej till Bjarne Lorentzon!

Hur länge har du jobbat på Eklunds?
Jag har varit på Eklunds i snart fem år.

Vad jobbade du med innan det?
Efter att ha varit på Volvo i Skövde i tjugofem år ville jag testa något annat. Då skaffade jag lastbilskort och jobbade på Bring i Vara i sju år innan jag började på Eklunds.

Hur kommer det sig att du började på Eklunds?
Jag blev arbetslös och i samma veva sökte Eklunds precis en ny extrachaufför, så jag skickade in en liten lapp med min arbetsbakgrund på och sedan dess har jag varit här. Först skulle jag bara vara här över sommaren, men vi trivdes så bra med varandra så vi bestämde oss för att jag skulle stanna kvar!

Vad är din roll?
Min roll består i dagsläget av två delar, kan man säga. Dels är jag i packen, ute på lagret. Där paketerar vi gods och olika former av paket som ska levereras till våra kunder. Sedan kör jag även vår turbil. Det innebär att köra ut delar till olika bilfirmor som finns i närheten som använder sig av våra produkter.

Vad är det bästa med att ha den rollen du har?
Det är kombinationen. Jag har svårt för att göra en och samma grej dag ut och dag in, jag älskar när det händer saker. Här får jag köra ut och prata med kunder på förmiddagen och packa varor på eftermiddagen. Blandningen gör att dagarna blir varierade och roliga.

Har du alltid haft samma arbetsuppgifter?
Verkligen inte. Jag har fått testa på i princip allt här, vilket passar mig perfekt. De roligaste jobben är de som är ombytliga och varierande. På Eklunds får jag testa precis de utmaningar som jag själv vill och det har gjort att jag har fått jobba i saneringen, jobba med snöröjning, köra lastbil, vara i återvinningen… Ja, du hör. En dag på Eklunds blir aldrig tråkig.

Du har jobbat med fordonsrelaterade grejer i hela ditt arbetsliv. Var kommer det intresset från?
Släkten består av många gamla åkare. Farsan och mina kusiner har alltid kört lastbil, jag var egentligen den ende som inte tog lastbilskort – vilket jag fått höra! Men när jag slutade på Volvo tog jag ju mitt lastbilskort och sedan dess har jag allt hamnat i lastbilen jag med. Jag tycker också om att meka med våra egna bilar på hemmaplan. Än så länge, efter alla år med körkort, har jag inte behövt lämna in en egen bil på verkstad.

Vad gör du annars när du får ledig tid över?
Då har jag sex barnbarn, tre barn och en fru som jag gärna umgås med. Sedan har vi även sommarstuga och båt. Så det finns ingen risk att gå sysslolös!

Slutligen, vad är det bästa med att jobba på Eklunds?
Vi trivs väldigt bra med varandra. Gemenskapen och att vi jobbar så bra tillsammans gör att varje arbetsdag är en rolig sådan. Jag är 57 år gammal och trivs alldeles utmärkt. Jag jobbar gärna kvar tills det blir dags för pension, om de vill så fortsätter jag gärna ett tag till.