Vi som jobbar på Eklunds: Säg hej till Daniel Johansson!

När började du på Eklunds?
Jag kom tillbaka till Eklunds efter semestern i somras. Då hade jag jobbat som bärgare i fem år, innan det var jag på Eklunds i ett gäng år, men jag kände att det var läge att komma tillbaka.

Hur kom det sig att du ville komma tillbaka?
När jag slutade för några år sedan var det inga hard feelings på något sätt, jag ville bara testa något annat ett tag. Sedan förändrades min familjesituation något, vilket gjorde att jag ville tillbaka till en arbetsplats där ens liv utanför alltid får prioriteras. Det har det alltid fått göra på Eklunds. Jag hörde av mig självmant till dem och de hade en plats för mig.

Vad har du för roll på Eklunds?
Jag jobbar med maskinell demontering med vår maskin Återvinnaren, med den demonterar jag motorer, aluminium och kablar för återvinning. När ett fordon kommer till mig är det sista anhalten innan det går iväg i olika material. Jag lyfter ur motorer och kablar som inte är demonterat i verkstaden och så sköter jag pressen. Det är ganska kul att se hur ett stort fordon blir till en liten fyrkantig kub som vi sedan återvinner.

Hur kommer det sig att du jobbar med just fordon?
Jag började med att köra bärgarbil och har gjort det i flera omgångar. Rent arbetsmässigt har jag hållit på med fordon av olika slag i närmare tjugo års tid. På fritiden har jag också ett stort fordonsintresse. Jag är en flitig off-road-förare och kör mycket terrängkörning. Det har jag gjort i över tio år nu. Jag älskar det tekniska med att klättra och att testa sina begränsningar. Vad klarar en människa och vad klarar bilen? Det är inte alla som håller på med det, det är en rolig hobby.

Vad är det bästa med att jobba på Eklunds?
Familjekänslan. En av anledningarna till att jag valde att återvända till Eklunds var att jag vet att jag får sätta min familj i första taget. Funkar det inte hemma, så funkar det inte på jobbet. Så enkelt är det. Här får jag och min familj förutsättningarna att må bra. Det tror jag är något som finns hos ett familjeföretag, alla vet vikten av att man mår bra även utanför jobbet. Det smittar också av sig till kollegorna, vi har en väldigt fin sammanhållning och har alltid roligt tillsammans.

Vad brukar du göra när du har ledig tid utanför jobbet?
Jag äger gård och hus, det finns alltid något att göra. Sedan har barnen en del aktiviteter på helger och kvällar som jag gärna följer med på. Med familj och hus finns det alltid sysselsättning!