Vi som jobbar på Eklunds: Säg hej till Lukas Eskilsson!

Hur länge har du jobbat på Eklunds?
Jag började praktisera på Eklunds i samband med mina studier på gymnasiet. Det ledde till jobb i butiken på helgerna, som sedan utökades till jobb på lov och studiedagar. Jag sökte mig till Eklunds för att jag hade hört gott om det och att det verkade vara ett intressant ställe att jobba på. Därför kändes det ypperligt att söka dit.

Vad innebär din roll?
Jag jobbar som sanerare och demonterare, vilket innebär att jag kör in otestade och osanerade bilar in i verkstaden. Dessa provkör jag och testar så att allt fungerar, efter det tömmer vi dem på vätskor innan bilarna demonteras.

Men visst har du testat lite andra roller på Eklunds?
Det stämmer bra! Jag har hunnit testa på det mesta, i princip. Jag har varit i butiken, ute på lagret, på packavdelningen, ute i verkstaden och varit med vid däckskifte. När jag hade praktik fick jag testa på allt, vilket var väldigt kul. Men jag trivs väldigt bra med det jag jobbar med nu.

Vad är det roligaste med din nuvarande roll?
Det är att jag får göra många olika saker, både demontera och sanera. Varje bil är annorlunda, vilket gör att det blir en hel del variation. Vi skruvar inte heller isär direkt utan testar och ser vad som går att återvända. Det blir lite problemlösning i det också.

Var kommer ditt bilintresse från?
Allt började med att jag var med min morfar när han grejade med sina bilar. Då var jag en liten grabb, men han fick mig att börja älska bilar. Där började allt, sedan växte intresset. Jag har haft en A-traktor innan jag fick köpa en riktig bil när jag tog körkort. Nu grejar jag gärna med mina privata bilar, då främst genom styling av olika slag. Jag brukar inte meka med bilarna på det sättet, förutom när de går sönder. Då blir jag tvungen att laga dem…

På vilket sätt stylar du dina privata bilar?
Det är inga större grejer jag gör, utan oftast sänker jag dem, byter fälgar och sätter in ett nytt ljudsystem. Det räcker för mig. Efter det är man redo att ge sig ut att åka med kompisarna! Jag brukar inte åka på bilträffar och liknande utan gör det enbart för att det är roligt.

Vad gör du helst utanför jobbet?
Då umgås jag helst med mina kompisar. Ibland grejar vi med bilar och ibland umgås vi bara. Sedan försöker jag spendera mycket tid med min familj också.

Vad är det bästa med att jobba på Eklunds?
Stämningen bland kollegorna är jättebra! Jag vaknar varje dag och känner att det är roligt att gå till jobbet, och mycket av det beror på att vi har så roligt tillsammans. Det blir inte roligt att jobba om man inte trivs, så enkelt är det. Ledningen är väldigt bra och jag tycker att alla hjälps åt, oavsett om det är privat eller arbetsmässigt. Alla håller ihop och vi har en väldigt bra sammanhållning.