”Det är aldrig jobbigt att gå till jobbet”

Vår demontör Kalle Hållander firar nästan elva år här hos oss på Eklunds! Lär känna honom i intervjun nedan:

Hur hamnade du på Eklunds?
Jag studerade till fordonstekniker på gymnasiet och sedan såg jag en annons i tidningen, att Eklunds sökte folk. Jag fick komma på en intervju en fredag och på måndagen ringde de och frågade om jag ville komma in och jobba. Nu har jag varit här i över tio år.

Hur kommer det sig att du valde den här branschen?
Jag har alltid tyckt att det varit roligt att skruva med bilar. Det har jag hållit på med sedan jag var liten, jag och pappa grejade alltid med det.

Du arbetar i demonteringen, vad gör du där?
Nu arbetar jag med att sanera och skruva isär de större fordonen som inkommer till oss. Det kan vara skåpbilar, husbilar och pickuper. Det har jag gjort i fem år nu, men jag har arbetat på de andra stationerna innan också. Att hålla på med de större bilarna är ett tyngre arbete, samtidigt som det tar längre tid. En stor bil tar ungefär en dag, medan man kanske hinner med tre mindre på samma tid.

Vad är det bästa med Eklunds Bildelslager?
För det första är det en säker bransch att arbeta i, folk kommer (tyvärr) alltid att krocka så det kommer alltid finnas jobb. Men Eklunds är en väldigt rolig arbetsplats, det är aldrig jobbigt att gå till jobbet. Jag arbetar ju med något som jag tycker är kul och gör det tillsammans med folk som jag umgås med på fritiden. Vi har alltid kul på jobbet.

Vad gör du helst när du inte jobbar?
Då meckar och skruvar jag med mina egna bilar. Jag har elva stycken, varav nästan alla är körbara. Jag har egen svarv och fräs hemma, så jag kan skapa mina egna bildelar och byta ut och fixa med mina fordon.