Eklunds donerar mera: teknisk utrustning till Barnens dator

Priset ”årets hållbarhetshjältar”, som årligen delas ut på Svenska Hjältar Galan, gick i år till Barnens dator. En förening som arbetar för att minska elektroniskt svinn, men också för att minska elektroniskt utanförskap bland barn och unga. 

När någon del av en dator går sönder slänger i regel svensken hela enheten, inte bara den del som i sig är trasig. Barnens dator tar emot donationer och kan sedan, tack vare sin interna expertis, koppla samman och laga olika elektroniska produkter till en fullt fungerande dator som sedan delas ut till barn, för att allt fler ska kunna känna sig inkluderade i det digitaliserade samhälle vi lever i. Det kan röra sig om barn med ensamstående föräldrar, eller på annat sätt ekonomiskt utsatta familjer likväl som barn med funktionsvariationer. 

Donationerna tas emot av både privatpersoner och företag och vi på Eklunds Bildelslager är väldigt stolta över att från och med igår vara en av donatorerna till Barnens Dator. Igår eftermiddag lämnade en stor sändning våra lokaler för vidare transport till föreningen. Vi skänkte 17 skärmar, tre datorer, en server och ett stort antal tangentbord och annan mindre nätverksutrustning. 

”Det rör sig om utrustning som vi inte längre har användning för, eftersom våra programvaror kräver nyare hårdvara. När vi funderade på vad vi skulle göra med utrustningen kom vi att tänka på Barnens Dator, eftersom de hyllades och prisades på Svenska Hjältargalan”, säger Linnea Eklund Lorentzon och fortsätter: 

”Att slänga sådant här ligger inte i linje med vår verksamhet och vi tycker att föreningen gör ett fantastiskt jobb. Deras arbete med att motverka utanförskap och ge förutsättningar för barn och familjer som saknar ekonomisk möjlighet att köpa den här typen av produkter känns oerhört fint att i och med donationen få vara en del av.”