”Jag har hållit på med bilar sedan jag var liten”

Oscar Johansson blev, som en konsekvens av corona, varslad från sitt arbete 2020. Då kom han till oss, vilket vi är väldigt glada för. På Eklunds bildelslager arbetar han som en av flera motordemontörer.

Hur kommer det sig att du sökte dig till Eklunds?
Jag arbetade på Toveks bil i Skövde förut och när jag slutade där så lade jag ut ett inlägg på Facebook där jag berättade att jag sökte efter ett nytt arbete. Min granne sedan jag var liten arbetade här förut och tipsade mig och nu har jag varit här i snart tre år.

Vart kommer ditt fordonsintresse ifrån?
Jag har hållit på med bilar sedan jag var liten. Pappa, farfar och mina farbröder har alltid hållit på och grejat med bilar och traktorer så jag föddes in i det lite. Sedan valde jag att gå Fordonsprogrammet på gymnasiet i Tibro och sedan blev det mitt yrke.

Vad gör en motordemontör på Eklunds?
När demontören som tagit in bilen har monterat ur både motor och hela paketet så ställer han det på en pall som kommer till mig. Då medföljer en lista över vad som ska sparas och sedan är det mitt uppdrag att plocka isär de delarna och kontrollera så de är hela och godkända. Jag hinner med ungefär två sådana motorer under en arbetsdag.

Vad är det bästa med Eklunds Bildelslager?
Att det är trevliga människor som man alltid kan prata med och be om hjälp. Vi ger varandra mer erfarenhet av det vi håller på med.

Vad gör du helst när du inte arbetar?
Då fortsätter jag skruva på bilar. Jag har en egen raggarbil som jag grejar med och även lite andra projekt från och till.