Stärkt team under hösten

I samarbete med Skövdes gymnasieskolor tar Eklunds under hösten emot praktikanter från både högstadiet och gymnasiet. En ära för oss, eftersom vi är övertygade om att samverkan med kommunens skolor hjälper oss att säkra framtidens kompetens. 
 
Praktikperioden är en vecka i taget, men sedan vi samverkar med flera olika skolor tar vi emot praktikanter kontinuerligt under en längre period nu under hösten. William Grevåker avslutade sin praktik i fredags efter en vecka av väl utfört arbete. Han fyller 17 år i december och studerar Fordonsprogrammet på Praktiska Gymnasiet här i Skövde. 
 
Hur kommer det sig att du ville göra din praktik på Eklunds?
Jag har varit här varje år sedan sjuan. Min pappa jobbar här så första gången var det smidigt, för jag är intresserad av att skruva med fordon på fritiden. Sen trivdes jag så bra och har velat komma tillbaka.
 
Vad fick du göra under veckan?
Jag har demonterat alla möjliga olika bilar. Jag har också fått sanera. Att demontera är roligast, eftersom man får lära sig vart delarna sitter på nya bilmodeller.
 
Vad var det bästa med att göra praktik på Eklunds? 
Att det är en trevlig miljö med bra kamrater. Det känns inte lika roligt att gå tillbaka till skolan som att vara här. Jag hade gärna varit kvar längre.