Vi som jobbar på Eklunds: Säg hej till Fredrik Peylow!

Hur länge har du arbetat på Eklunds?
I 7,5 år nu. Jag inledde min anställning 2016.

Vad innebär din roll?
Jag arbetar på säljavdelningen och där svarar jag i telefon och säljer bildelar. Det kommer mycket förfrågningar på reservdelar via datorn från olika plåtverkstäder som vi bistår med att hitta delar till. Delarna kommer dels från vårt eget lager, dels från andra lager. Det är ett samarbete vi har med andra demonterare.

Hur fungerar det i praktiken?
Vi får in en serviceförfrågan och så söker jag efter den del de efterfrågar i datorn. Då ploppar det upp vart delen finns, om det är hos oss eller hos någon av våra kollegor. De gör i sin tur likadant, så vi köper grejer av varandra och skickar till varandras kunder. Det är som sagt ett bra samarbete, vi arbetar i samma program som andra verkstäder och därför fungerar det.

Har du provat på andra roller?
Jag har jobbat med sälj hela tiden, ända sedan jag började.

Vad gjorde du innan Eklunds?
Då körde jag lastbil, men huvuddelen av mitt yrkesliv har jag arbetat som bilreparatör. Sen sökte jag ett jobb på annons hos Eklunds och fick det.

Hur kommer det sig att du har ett intresse för fordonsbranschen?
Det vet jag faktiskt inte… Men det började nog redan när jag var 15, med både moped och epatraktor. Sen gick jag Fordonslinjen på gymnasiet och sedan dess har det rullat på…. Jag håller på med bilar även på fritiden och det har jag gjort i princip hela mitt liv.

Beskriv en typisk dag på Eklunds:
Jag kommer in strax innan sju och då startar jag upp datorer och telefoner och öppnar upp butiken. Sedan går jag och mina kollegor igenom mejlen och de förfrågningar som ligger inne och börjar sedan räkna på det. Mitt jobb är 99 procent dator, men sedan kan det också komma kunder till butiken som handlar direkt från vårt lager.

Vad är det bästa med Eklunds?
Stämningen, skulle jag säga. Den som är bland både arbetskamrater och chefer. Vi har jättebra sammanhållning, det är ingen som är mer än någon annan.

Vad gör du helst när du inte arbetar?
Antingen håller jag på med mina veteranbilar, eller så åker jag runt med min husbil. Jag har tre veteranbilar som jag putsar på och grejar med, och de har jag haft sedan jag var 18 år.