Vi som jobbar på Eklunds: Säg hej till Thomas Leijon!

Hur länge har du arbetat på Eklunds?
Den 31 januari blir det två år.

Vad innebär din roll?
Jag är i packningen och på lagret. Det innebär att vi plockar fram delar från lagret, packar och skickar ut till kund. Det är våra kunder ute i landet som beställer och det kan vara precis allt som man har till bilen: från däck till minsta lilla grej till dörrar, motorhuv och bakluckor.

Har du provat andra roller?
Nej, det är det här jag gjort hela tiden.

Vad gjorde du innan Eklunds?
Jag har jobbat 18 år inom bilbranschen tidigare så därför kände jag till Eklunds. Sedan arbetade jag sex år inom skola och förskoleklass som både barnskötare och fritidspedagog. Jag hamnade i skolans värld för att jag ville testa något nytt och hoppade därmed på som vikarie och stannade i den världen i sex år. Vi flyttade sedan upp hit från Skåne och jag hade varit i kontakt med Eklunds tidigare, så jag skickade in en spontanansökan och så visade det sig att de ville ha mig.

Hur kommer det sig att du har ett intresse för fordonsbranschen?
Det har nog med min barndom att göra… Min pappa hade bilverkstad och jag sprang runt där i en liten overall och hjälpte till. Så pappa inspirerade och sedan hoppade jag själv på det och gjorde det till mitt eget intresse.

Beskriv en typisk dag på Eklunds:
Vi har ju alltid att göra, det kan jag säga. Början på veckan är alltid speciellt upptagen, under måndag och tisdag särskilt. Vi går och hämtar mycket grejer och plockar lådor och sedan packar vi ihop dem för att skicka iväg till kund. Varje dag är ju… de ser ganska likadana ut. Vi är två stycken som gör samma arbete och sedan har vi en kille på lagret som lägger in och hjälper till vid behov.

Vad är det bästa med Eklunds?
Sammanhållningen! Vi hjälps åt där det behövs och det är ett bra gäng som jobbar här. Alla är på samma våglängd och vi stöttar varandra, både kollegor emellan och från ledningen och ner. Alla jobbar efter samma mål.

Vad gör du helst när du inte arbetar?
Då umgås jag med min son, min flickvän och försöker vara så aktiv det bara går. Vi gillar också att laga mat ihop.